Colombia is paradijs voor straatfotografie

De afgelopen twee maanden reisde ik door Panama en Colombia. Met name het land van Shakira en Juanes kon mij op fotografisch vlak enorm bekoren. Zelfs in de kleinste stadjes en dorpjes krioelt het van de mensen, voertuigen en dieren. En dat in een schitterend decor van kleurrijke huizen. Vandaag een straatfotografiereportage van het dorp Filandia in de Eje Cafetero, de koffieregio bij Pereira.

IMG_8794 (2)
Filandia op de feestdag van de Slag van Boyacá.

Het koffiegebied in Colombia is een fijne vakantieregio. Er zijn heuvels, bergen en vulkanen en veel plaatsen liggen op een hoogte van 1700 m wat er voor zorgt dat het er nooit heel warm wordt. Zoals de naam al aangeeft zijn er in Eje Cafetero veel koffieplantages. Er rijden 70 jaar oude Willys Jeeps rond en je komt er veel mensen met strooien hoeden tegen.

IMG_8793 (2)
IMG_8781 (2)
IMG_8810 (2)
IMG_8796 (3)

Benieuwd naar Filandia? Het ligt naast toeristendorp Salento, vlak onder de stad Pereira. Ik overnachtte er in Bidea Hostel. Je kan daar ook een mountainbike huren om mee af te dalen naar het stadje Quimbaya waarna je per Whillys Jeep terug naar boven kan gaan. Enige kennis van het Spaans is aan te raden, aangezien er in Filandia weinig Engels gesproken wordt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s